torsdag 18. desember 2008
Gjennomført studentdrevet team
Studentdrevet team har vært en nyttig erfaring. Ikke minst i forhold til organisering, studentenes behov for tilbakemelding, hvor nært elevene skal bli fult opp m.m. En rekke pedagogiske og etiske utfordringer ligger i dette. I hvor stor grad skal elevene jobbe alene uten veileder tilstede? Hvordan kan veileder evaluere student ut i fra det en ser? Hvordan kan jeg som veileder bruke tiden min nyttig i forhold til å være tilstede for studentene og ha tid til å evaluere i arbeidstiden?
torsdag 23. oktober 2008
Faggruppe i gastrosykepleie
På diakonhjemmet sykehus, avdeling for gastromedisin, er jeg nå med i faggruppe innen gastrosykepleie. Her skal vi spesialisere oss på felt innen blandt annet leversykdommer, IBD. Vi er en gruppe på tre. Ellen Vogt(kliniks spesialist i IBD og jobber på IBD poliklinikken på sykehuset), Anne Beate Moland(jobbet på gastromedisinsk avdeling i 4 1/2 år) og meg. Det blir bra å kunne spesialisere seg litt innen en kronisk sykdom slik jeg ønsker. Kanskje blir det poliklinikk eller undervisning til bydel/pasienter i bydel for meg etterhvert.
Veileder på studentdrevet team
Jeg er for tiden veilder på studentdrevet team. Her har 12 studenter hovedansvaret for å drive deler av avdelingen, og skal mest mulig fungere som ferdig utdannede sykepleiere. Her får jeg virkelig tatt i bruk både faglig og pedagogisk kompetanse. Fagelig kompetanse i forhold til sykdomslære, observasjoner, tiltak og refleksjoner. Pedagogisk kompetanse igjennom læring der studentene skal fungere i par, som igjen skal fungere i team med andre studenter. Utfordringen er å skape differensiert opplæring for hver enkelt.
mandag 18. februar 2008
Klasseromsledelse
Mye er bra på PPU studiet, men jeg har savnet mer informsjon og litteratur om klasselse. Nå har jeg funnet noe på nettet som er nyttig for meg.
torsdag 7. februar 2008
Felles wikiside for PPUA
Nå er det opprettet felles wikiside for PPUA! Her står alt i forhold til blogger innen klassen, linker til utviklingsprosjekt i PTV, linker som letter mulighetene for yrkesretting m.m.
søndag 3. februar 2008
Planlegging i forhold til gjennomføringer av timer er alfa og omega
Planlegging og trygghet i det du som lærer skal gå inn i er alfa og omega for å få mulighet til å legge opp en fagelig god time. Prosjektet på Eidsvollskolene( Vilberg og Råholdt) har bidratt til at jeg ser hvor viktig det er å planlegge. Samtidig har det også gitt meg en trygghet på at det er mulig å gjennomføre en time uten så mye planlegging, men at det krever kompetanse i forhold til arbeidsmåter og kreativitet som lærer.
Mulighet for læring i åpen skole?
Hvordan oppleves mulighet for læring i åpen skole? I prosjet om elevmedvirkning, PTV og digital kompetanse i Eidsvoll kommune uke 5, var 14 elever fra PPUA på Høyskolen i Akershus , på Råholdt ungdomsskole. Skolen er kjent for sin arketektur. Hvordan er det å være lærer på en åpen skole? Jeg opplevde både fordeler og ulemper. Fordeler er mer oversikt over hele trinnet. Det er større mulighet til koordinering mellom lærerkreftene. Elevene må ta hensyn til hverandre, noe som både kan bidra til økt ansvar hos elevene eller at de forstyrrer hele trinnet. Jeg har for det meste positive tanker om åpen skoleløsning. Spesielt under yrkesmessen. Det som jeg tenker som størst ulempe er uro som påvirker klassene rundt.
lørdag 12. januar 2008
Hvordan tilrettelegge undervisning for en større mengde elever på samme tid?
Under uke 2 på Eidsvollskolen var det vanskelig å tilpasse undervisningen for alle. Tanken bak prosjektet var at det at det var lite vanslig struktur og organisert i grupper kunne føre til at læringen ble mer tilpasset. Jeg opplevde til tross for dette at noen falt utenfor. Enten på grunn av fravær en dag, at de ikke ble fanget opp å satt i en gruppe eller at de ikke viste interesse og derfor ikke ble fanget opp. Jeg opplevde å ikke har så stor kontroll på elevmassen, og dette gjorde det vanskelig å fange opp elever. Hvordan kan dette gjøres annerledes neste gang?
onsdag 9. januar 2008
Klassetrinnovertagelse i eidsvoll i faget PTV
PPU klassen er nå på Vilberg undomskole og har ansvar for overtagelse av 8. klasse kull. Dette innebærer 6 klasser og tilsammen 120 elever. Elevene skal få oppleve at de har medbestelmmelse i faget/uken, kan lære mer og IKT og i allle ting har fokus på veien videre etter undomskolen og ut i arbeidslivet. I forhold til dette er det opprettet en wikiside med mer informasjon. Hele prosjektet er en del av våre obligatoriske oppgaver under PPU studiet. Det er derfor også opprettet en Wikiside i forhold til oppgave 7.
Abonner på:
Innlegg (Atom)